EGR electric

EGR Electric - Recircularea gazelor de evacuare (Exhaust gas recirculation)

EGR-ul electric este intalnit atat pe motoarele diesel cat si pe motoarele cu benzina. EGR-ul electric ajuta la diminuarea gazelor NOx, prin recircularea partiala a gazelor din evacuare inapoi in admisie, totodata scazand si temperatura de ardere, gazele din esapament luand locul oxigenului. EGR-ul electric este comandat de calculatorul motor, fiind controlat cu ajutorul unui potentiometru integrat, stabilind astfel pozitia exacta a vanei egr-ului. EGR-ul electric este comandat de calculator in functie de: sarcina, viteza autovehicolului, regimul in care functioneaza motorul, temperatura apei, aerului si a combustibilului, presiunea atmosferica, precum si pozitia valvei EGR. EGR-ul electric functioneaza doar atunci cand avem sarcini mici sau medii, atunci cand avem sarcini mari EGR-ul se inchide pentru a permite motorului performante maxime.

EGR-ul poate fi infundat sau defect, simptomele in ambele cazuri sunt aceleasi: motorul functineaza neregulat la ralanti, motorul are pierderi de putere, acceleratia este mai greoaie, creste consumul de combustibil, motorul nu mai porneste. La motoarele diesel datorita EGR-ului intalnim depuneri mari de funingine in galeria de admisie, opturand astfel circulatia aerului sau chiar a gazelor, acest lucru diminueza capacitatea de functionare a motorului, este bine ca dupa 80.000 - 90.000 de kilometri sa curatam galeria de admisie.

EGR-ul defect se poate inlocui cu unul nou sau cu unul din dezmembrari, aceasta operatie se poate face in service sau in regie proprie nefiind o operatie dificila. In cazul EGR-ului infundat il putem curata la un service sau il putem curata in regie proprie, se poate curata cu solutii speciale pentru curatarea depunerilor de funingine, sau se poate curata cu benzina. Daca vrem sa curatam EGR-ul cu benzina avem nevoie de aproximativ un litru de benzina, se lasa EGR-ul la in benzina circa 30 minute, dupa care se curata cu o carpa si o perie, iar la final se curata orice urma de reziduu cu un spray de frane.

Alege Marca

Formular cerere piesa(e) auto

Anunt de la o Persoana Fizica
Publica un astfel de anunt daca nu ai piesa sau piesele pe care un client ti le-a cerut.
Trebuie sa introduci numele complet!
Trebuie sa introduci un numar de telefon valid!
Trebuie sa introduci o adresa de email valida!
Trebuie sa introduci un numar de telefon valid!
Trebuie sa introduci marca!
Trebuie sa introduci modelul!
Trebuie sa introduci generatia si/sau anul de fabricatie!
Trebuie sa introduci celputin o piesa auto!