Cutie de viteze manuala

Cutie de viteze manuala - Ansamblu de roti dintate care modifica forta de tractinue sau viteza.

Cutia de viteze manuala este o componenta a sistemului de transmisie. Cutia de viteze manuala a fost una dintre principalele componente ale automobilului inca de la sfarsitul anilor 1800. Cutia de viteze manuala indeplineste mai multe roluri in sistemul de transimisie al automobilului: amplifica cuplul motor si mareste turatia rotilor motrice, depasind astfel nivelul turatie motorului, precum si posibilitatea de a merge inapoi. Initial cutiile de viteze manuale aveau 2-3 trepte de viteze inclusiv marsarierul, ulterior automobilele au inceput sa fie echipate cu cutii de viteze cu 4 trepte inainte si una inapoi, aceste cutii de viteze cu 4 trepte fiind foarte populare pana la inceputul anilor 1990. Majoritatea cutiilor de viteze cu care sunt echipate masinile actuale, au 5 sau 6 trepte de viteze de mers in fata si una de mers in spate.

Cutia de viteze manuala defecta poate prezenta urmatoarele simptome: huruie atunci cand are cel putin un rulment defect, sare din anumite viteze, atunci cand are sincroane defecte. Cutiile de viteze se pot repara, dar de cele mai multe ori din cauza faptului ca nu se gasesc piese de schimb este destul de dificil. Atunci cand un automobil are cutia de viteze defecta de cele mai multe ori cutia de viteze se inlocuieste cu o alta cutie achizitionata din dezmembrari.

Inlocuirea sau repararea cutiei de viteze se poate face in service, deasemenea se poate schimba si in regie propriea dar acest lucru presupune un garaj propriu dotat cu multe scule. In unele cazuri pentru a schimba cutia de viteze e nevoie sa demontam motorul pentru a schimba cutia de viteze, in toate cazurile e necesara suspendarea maisinii la o inaltime considerabila, pentru a avea loc sa lucram sub masina. Pentru masinile care au cutia de viteze spre spate, operatia de a schimba cutia de viteze este mai simpla, pentru ca nu avem nevoie sa intervenim asupra suportilor motorului, pentru masinile care au cutiile de viteze montate transversal este ceva mai dificil pentru ca e necesar sa indepartam cadrul motor de cele mai multe ori, iar acest lucru presupune sustinerea motorului sau chiar demontarea ansamblului motor cutie.

Alege Marca

Formular cerere piesa(e) auto

Anunt de la o Persoana Fizica
Publica un astfel de anunt daca nu ai piesa sau piesele pe care un client ti le-a cerut.
Trebuie sa introduci numele complet!
Trebuie sa introduci un numar de telefon valid!
Trebuie sa introduci o adresa de email valida!
Trebuie sa introduci un numar de telefon valid!
Trebuie sa introduci marca!
Trebuie sa introduci modelul!
Trebuie sa introduci generatia si/sau anul de fabricatie!
Trebuie sa introduci celputin o piesa auto!