Canistra carbon

Canistra carbon - absorbant vapori benzina

Rolul canistrei de carbon este de a reduce poluarea. Canistra de carbon preia vaporii de benzina si ii introduce in galeria de admisie, in acest fel vaporii de benzina nu ajung in atmosfera si in acelasi timp imbogateste si amestecul de aer cu benzina ajutand astfel la o functionare optima a motorului. Rezervorul de benzina este etans si este prevazut cu un volum de expansiune necesar pentru a permite benzinei sa se evapore atunci cand creste temperatura, iar in aceasta situatie vaporii de benzina vor fi preluati de canistra de carbon si introdusi in amestecul de aer si benzina. Canistra de carbon este un recipient din plastic in care se afla carbon activ, fiind prevazuta cu o electrovalva care este actionata de calculatorul motor. Canistrele de carbon la majoritatea masinilor sunt montate in compartimentul motor, dar sunt si masini care au canistra de carbon montata in apropierea rezevorului. Canistra de carbon este controlata de calculatorul motor.

Putem verifica daca functioneaza canistra de carbon ascultand daca canistra face un zgomot ca un ticait de ceas, daca punem mana pe canistra vom simti ca pulseaza. La masinile care au canistra de carbon montata in spate in apropierea rezervorului, este mai dificil de facut aceasta verificare pentru ca e necesar sa ajungem langa canistra de carbon, pentru acest lucru e nevoie sa demontam aparatoarea de noroi care o protejeaza pe sub masin. Aceasta verificare se face cu motorul pornit la ralanti. Daca nu auzim nici un zgomot si nu simtim nici ca pulseaza, e necesar sa facem o diagnoza mai amanuntita, canistra de carbon este comandata de calculatorul motor cu ajutorul mai multor senzori, iar daca un alt senzor este defect este posibil sa fie functionala canistra de carbon, dar sa fie oprita de calculator. Cand canistra de carbon nu functioneaza trebuie sa verificam mai intai sa nu fie sparta, in aceasta situatie vom simti miros puternic de benzina. Mai trebuie sa verificam furtunurile care intra si ies din canistra de carbon, sa nu fie sparte, la fel simtim miros puternic de benzina. In situatia in care canistra de carbon este defecta, motorul nu se poate defecta, dar poate functiona cu performante scazute. Daca canistra de carbon nu este functionala calculatorul motor o sa dea o eroare iar martorul pentru evacuare se va aprinde. Atunci cand canistra de carbon este sparta vom polua mult mai mult datorita faptului ca vaporii de benzina vor fi evacuati prin spartura in atmosfera.

Daca ajungem la concluzia ca este defecta canistra de carbon si trebuie inlocuita, putem face acest lucru in regie proprie, este o operatiune destul de simpla, o putem face chiar si in fata blocului. O alta canistra de carbon putem cumpara de la dezmembrari (este la un pret mai mic) sau o putem cumpara noua de la un magazin specilaizat.

Alege Marca

Formular cerere piesa(e) auto

Anunt de la o Persoana Fizica
Publica un astfel de anunt daca nu ai piesa sau piesele pe care un client ti le-a cerut.
Trebuie sa introduci numele complet!
Trebuie sa introduci un numar de telefon valid!
Trebuie sa introduci o adresa de email valida!
Trebuie sa introduci un numar de telefon valid!
Trebuie sa introduci marca!
Trebuie sa introduci modelul!
Trebuie sa introduci generatia si/sau anul de fabricatie!
Trebuie sa introduci celputin o piesa auto!