Alarma auto

Alarma auto este un dispozitiv instalat pe masini care are ca scop descurajarea furtului masinii sau a lucrurilor din interior. Ele functioneaza emitand un sunet puternic atunci cand o usa este deschisa, un geam este spart sau, la modelel mai noi, chiar atunci cand masina este atinsa. Modelele initiale de alarma auto foloseasea claxonul pentru e emite sunete, dar modelele mai noi au propriul difuzor. Unele versiuni sunt capabile sa aprinda luminile masinii sau chiar sa transmita o avertizare catre proprietar.

Alarmele auto sunt cel mai ieftin dispozitiv de protectie pentru o masina si, la majoritatea modelelor auto produse astazi, sunt instalate deja din fabrica. Un prim model de alarma auto a fost inventat in 1913 de catre un prizonier dintr-o inchisoare din Denver, Statele Unite ale Americii si se declansa atunci cand cineva incerca sa porneasca motorul fara a dezarma alarma anterior. In 1916 o versiune imbunatatita avertiza proprietarul cu ajutorul unui radio pe are acesta il purta cu el.

Alarmele auto nu ar trebui confundate cu imobilizatoarele care, desi au acelasi scop si anume de a preveni furtul autovehiculului, functioneaza intr-un mod diferit. Un imobilizator in general nu va emite niciun sunet si nici nu avertizeaza in niciun alt fel proprietarul. Scopul lui este de a bloca volanul si, mai recent, este capabil sa blocheze pornirea neautorizata a motorului (pornirea motorului fara cheie). Pentru a atinge un efect suficient de protectiv pe o masina ar trebui instalate ambele dispozitive.

Alege Marca

Formular cerere piesa(e) auto

Anunt de la o Persoana Fizica
Publica un astfel de anunt daca nu ai piesa sau piesele pe care un client ti le-a cerut.
Trebuie sa introduci numele complet!
Trebuie sa introduci un numar de telefon valid!
Trebuie sa introduci o adresa de email valida!
Trebuie sa introduci un numar de telefon valid!
Trebuie sa introduci marca!
Trebuie sa introduci modelul!
Trebuie sa introduci generatia si/sau anul de fabricatie!
Trebuie sa introduci celputin o piesa auto!