Toyota

Toyota
Toyota Motor Corporation a fost infiintata pe 28 August 1937 de catre Kiichiro Toyoda in Japonia dupa ce fusese timp de 3 ani o divizie a Toyota Industries. Astazi este cel mai mare producator auto si are peste 365.000 de angajati la nivel mondial. Toyota a fost mereu o companie inovatoare si, in ultimii ani, s-a pozitionat ca cel mai important producator de autovehicule hybride. Primul model hybrid, Toyota Prius, a fost introdus pe piata in anul 1997.

Toyota Motor Corporation produce vehicule sub cinci braduri mai mult sau mai putin cunoscute: Toyota, Lexus, Daihatsu, Hino si Ranz. Mai detine si 20% din actiunile Subaru Corporation, 5.9% din actiunile Isuzu,, 5.1% din actiunile Mazda, 4.9% din actiunile Suzuki si 3.8% din actiunile Yamaha Motor Corporation.

Compania Toyota este cunoscuta pentru setul de principii pe care le-a dezvoltat de-a lungul timpului si pentru eficientizarea operatiunilor de productie si distributie. Favorizeaza deciziile pe termen lung chiar daca ar avea costuri mai mari pe termen scurt. Cauta si scoate la suprafata toate problemele mici pentru a le rezolva inainte sa devina importante.

Alege modelul de care ai nevoie pentru piese auto provenite din dezmembrari